Cele mai performante aparate foto sub 2.000 RON

Dacă eşti un fotograf profesionist, aflat la început de drum, sau unul amator care vrea să se mândrească în cercurile lui de prieteni cu fotografii profesioniste, ai nevoie de un aparat de fotografiat performant, pentru care să nu scoţi foarte mulţi bani din buzunar.

M-am uitat peste ofertele din această perioadă şi am reuşit să găsesc câteva aparate foto performante, pentru care să nu plăteşti mai mult de 2.000 de lei. Plata se face printr-o metodă de plată rapidă, ceea ce va face experiența mult mai placută.

camera-canon

Înainte de le enumera, trebuie menţionat faptul că există trei categorii importante de aparate de fotografiat – compacte, DSRL şi mirrorless. Dacă vrei un aparat profesionist, orientează-te doar spre mirrorless sau DSLR.

Cele mai performante DSLR-uri sub 2.000 de lei

DSLR este acronimul de la Digital Single Lens Reflex. Asta înseamnă că atunci când te uiţi prin obiectiv, vei capta în fotografie exact cadrul pe care ţi-l doreşti. 

Top 3 DSLR-uri performante sub 2.000 de lei:

  • Nikon D3500 – dacă îl găseşti la reduceri, poţi plăti pe el sub 2.000 de lei, cu tot cu obiectiv. E adevărat că obiectivul nu este foarte performant, dar îl poţi schimba în timp cu altul mai bun;
  • Canon EOS 4000D – se poate spune despre el cam acelaşi lucru ca în cazul aparatului prezentat anterior. Dacă vrei să alegi între cele două, ia în calcul opţiunile fiecăruia în ceea ce priveşte accesoriile mai performante, astfel încât să îţi faci aparatul, în timp, să se plieze cât mai bine pe nevoile tale;
  • Canon EOS 2000D – cu puţin noroc îl poţi găsi chiar la un preţ decent, sub 1.700 de lei. Aparatul e ok. Trebuie doar să fii atent la ce obiectiv primeşti în pachet. Uneori acestea nu sunt chiar atât de performante.

Cele mai performante aparate foto mirrorless sub 2.000 de lei 

Un aparat foto mirrorless se aseamănă din multe puncte de vedere cu un DSLR. Cea mai importantă diferenţă între acestea este că primul nu are oglinda care se ridică în momentul când apeşi pe declanşator.

Pentru că încerc să îţi dau sugestii de aparate foto ieftine, trebuie menţionat şi faptul că aparatele foto mirrorless sunt mai scumpe decât cele DSLR, dacă comparăm două aparate cu caracteristici similare, în ceea ce priveşte calitatea imaginii obţinute cu ele.

Top 3 aparate foto mirrorless sub 2.000 de lei:

  • Canon EOS M100 – preţul real se ridică la aproape 3.000 de lei, dar îl poţi găsi la reducere şi la 2.000 de lei. Rezoluţia imaginii poate ajunge până la 6000×4000, iar rezoluţia video poate fi VGA sau Full HD, de maxim 1920×1080;
  • Sonny Alpha A5100 – poţi obţine cu el fotografii bune, cu rezoluţii maxime de până la 6000×4000;
  • Panasonic Lumix DC–GX800 – e un mirrorless decent, la un preţ convenabil. Vei fi mulţumit de fotografii, dar s-ar putea să vrei ceva mai mult când vine vorba de imaginile video.

Ca o scurtă concluzie, atunci când vrei un aparat foto performant sub 2.000 de lei, orientează-te spre un DSLR cu un obiectiv mai slab pe care îl poţi schimba în timp. Aparatul în sine e important să fie cât mai performant. Aparatele compacte nu sunt prin definiţie performante, iar cele mirrorless sunt prea scumpe în comparaţie cu DSLR-urile.