Trending »
ceasurireplicarolex.com

Epson aniversează 20 de ani de la introducerea tehnologiei Micro Piezo

on March 28 | in Epson, Noutăți Foto, Producatori | by | with No Comments

București, 28.03.2013. Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare și LCD-uri, aniversează 20 de ani de al lansarea tehnologiei Micro Piezo, care se regăsește în toate imprimantele produse de brand, de la cele foto compacte până la imprimantele industriale. Experiența acumulată de-a lungul anilor a permis companiei Epson să dezvolte o tehnologie extrem de precisă, care asigură același nivel înalt de calitate la fiecare printare.

Principiul de funcționare a tehnologiei Micro Piezo

Epson a dezvoltat tehnologia de printare Micro Piezo ca alternativă la tehnologia tradițională Bubble Jet pentru listarea cu cerneală. Diferențele rezidă în metoda de imprimare a cernelurilor pe suprafața de printare. În cazul tehnologiei Bubble Jet, fiecare duză a capului de printare are un element de încălzire. Sub influența unui impuls electric, acesta se încălzește și provoacă un fenomen de „fierbere“ a cernelii din canal. Ca urmare a acestui fenomen se formează o bulă de aer, care se extinde și provoacă eliminarea unei picături de cerneală. Când elementul de încălzire se răcește din nou, bula de aer se resoarbe, existând posibilitatea ca cerneala în exces să se usuce pe capul de printare.

MicroPiezo - noutatifoto.ro

Bazat pe fenomenul de piezoelectricitate, tehnologia Micro Piezo folosește duze de cerneală confecționate din ceramică. Sub influența unui impuls electric, elementul ceramic piezo se deformează, creând astfel presiunea necesară propulsării unei picături de cerneală prin duza capului de printare. În funcție de voltajul impulsului electric, picăturile de cerneală au mărimi diferite, putând ajunge până la 1,5 picolitri. În același timp, la revenirea în forma inițială, componenta de ceramică piezo creează o presiune absorbantă care atrage în interiorul duzei eventualele resturi de cerneală. Astfel se obține un control precis al picăturilor de cerneală, o viteză de printare crescută și o fiabilitate sporită (neexistând cerneală în exces care să se usuce pe capul de printare).

Scurt istoric

Anii ’80 au făcut necesară schimbarea direcției de dezvoltare tehnologică, întrucât imprimantele SIDM nu mai puteau concura cu performanțele imprimantelor laser sau cu jet de cerneală.

Spre sfârșitul anilor ’80 cei mai buni ingineri de la Epson, conduși de actualul președinte al companiei, Minoru Usui, dezvoltă un cap de printare care depășește ca performanță nu doar tehnologia inkjet existentă pe piață, dar și tehnologia de imprimare laser.

În 1993 este lansată prima imprimantă cu jet de cerneală echipată cu capul de printare Micro Piezo: Epson Stylus-800 (MJ-500).

În 2007 a urmat o nouă etapă în evoluția tehnologiei Micro Piezo: dezvoltarea capului de printare TFP, folosind o tehnologie de producție bazată pe semiconductori. Rezultatul a fost accelerarea procesului de printare și reducerea dimensiunilor capului de printare.

Avantajele cheie ale capului de printare Micro Piezo

Varietatea cernelii  Datorită principiului de funcționare care nu necesită încălzirea cernelii, capetele de printare Micro Piezo pot fi folosite în combinație cu mai multe tipuri de cerneală. Două exemple sunt cernelurile Epson pe bază de pigment, ideale pentru utilizatorii care doresc printuri rapide, clare și care să dureze, și cernelurile pe bază de solvent, potrivite pentru afișe expuse în aer liber.

Durabilitate sporită  Capetele de printare Micro Piezo sunt deosebit de rezistente datorită principiului de funcționare care nu implică generarea de căldură. Fiind deosebit de fiabilă, tehnologia poate fi folosită nu doar în segmentul consumer, ci și în domeniul industrial.

Calitate sporită a imaginii  Tehnologia MSDT propietară Epson asigură un control exact al picăturii de cerneală propulsate de capul de printare. Picăturile de doar 1.5 picolitri (0.000000000001 litri) fac posibilă tipărirea unor imagini vii, cu nuanțe perfecte, lipsite de granulație. Capul de printare construit din ceramică piezoelectrică previne deformarea picăturilor de cerneală, garantând că fiecare picătură va fi perfect rotundă și va fi amplasată pe hârtie cu precizie maximă.

Viteză sporită  Datorită tehnologiei MSDT, imprimantele Epson pot printa deosebit de repede, menținând un control extrem de precis: până la 40.000 de picături de cerneală pe secundă.

Pentru mai multe informații despre tehnologia Micro Piezzo vă recomandăm să vizitați pagina Epson. http://global.epson.com/innovation/printing_technology/micro_piezo_technology/

Pin It

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Flickr Photos

Scroll to top