Trending »
ceasurireplicarolex.com
Luxi light meter - noutatifoto.ro

Luxi transformă iPhone-ul în exponomentru

on February 25 | in Ne place, Noutăți Foto | by | with No Comments

Uneori, prin căutările noastre pe internet, dăm peste anumite jucării care ne plac, altele care ne fac cu ochiul și nu în ultimul rând, unele pe care ni le dorim cu tot dinadinsul. Pentru mine, Luxi face parte din ultima categorie. Ce este Luxi? Luxi transformă iPhone-ul în exponomentru de lumina incidentă.

Am gasit Luxi pe Kickstarter ca un proiect care a depășit de 4 ori așteptările dezvoltatorilor săi, și asta când încă mai sunt 40 de zile de “funding”.

Este de fapt un căpăcel de difuzie de pus în fața camerei frontale a unui iPhone 4/4S sau 5. Atunci când este atașat telefonului și folosit împreună cu aplicația dedicată de măsurare a luminii (la care se lucreaza împreună cu dezvoltatorii lui Pocket Light Meter app), Luxi te ajută să alegi cele mai bune setări ale expunerii pentru aparatul tău foto.

Exponometrele profesionale cu funcționalitate identică pot costa câteva sute de euro și înseamnă să cari cu tine înca un dispozitiv. Cu Luxi, minuscul ca dimensiuni, totul devine mai ușor pentru că oricum, telefonul îl ai tot timpul la tine. Exponometru de lumina incidentă așa cum este Luxi măsoară cantitatea de lumină care pică pe subiect, nu cea reflectata de acesta așa cum fac exponometrele din aparatele foto (și știm foarte bine ce se întamplă cu măsurarea expunerii în contre-jour)

Relfected vs incident - noutatifoto.ro

Lumina reflectată vs lumina incidentă

Proiectul poate demara începând cu luna mai, așa că dezvoltatorul ne roagă să răspândim vestea, pentru că, zic ei:

Everyone knows at least one photographer!

Dacă doriți sa ajutați proiectul și să cumpărați Luxi la doar 17$ în loc de 25$ cât va costa când se va lansa pe piață, o puteți face mai jos:

Și un clip care ne explică ce și cum

Pin It

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Flickr Photos

Scroll to top