Trending »
ceasurireplicarolex.com
Related »

Nikon 1 AW1 – Primul mirrorless subacvatic

on September 19 | in Lansări, Nikon, Noutăți Foto, Producatori | by | with No Comments

Nikon anunta astazi, 19 septembrie 2013, primul aparat foto din lume cu obiective interschimbabile subacvatic si rezistent la socNikon 1 AW1 (verifica disponibilitate si pret), si primele obiective subacvatice si rezistente la soc, 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8.

Nikon 1 AW1 ice and water

Noul model foloseste un senzor CMOS de 14,2 megapixeli in format CX, ofera un interval ISO care ajunge pana la 6400 si sistemul dual de procesare a imaginii EXPEED 3A de la Nikon. Aparatul filmeaza Full HD 1080p sub apa si e capabil sa functioneze si la temperaturi extrem de scazute.

Din comunicatul de presa:

Rezistent la apa (pana la 15 m), rezistent la soc (de la inaltimi de pana la 2 m), rezistent la inghet (pana la -10 °C) si complet rezistent la praf, Nikon 1 AW1 continua sa performeze, indiferent de scenariul fotografic. Lansat impreuna cu doua obiective 1 NIKKOR AW rezistente la apa/soc/inghet, acest sistem de aparat foto surprinde cea mai buna parte a actiunii in orice mediu si nici nu va arata stingher la un eveniment elegant in oras.

Nikon 1 AW1 si obiectivele 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 vor fi disponibile in Romania la partenerii Nikon la sfarsitul lunii octombrie.

Ca parere personala, mi se pare o inventie super cool, abia astept sa ma “joc” cu el. Ce mi se pare ciudat insa, este de ce se lanseaza acum la final de sezon estival? Tare imi e ca pana la vara, lumea va uita de el.

Iar un lucru super este ca are blit, si ca acesta functioneaza si sub apa, lumina suplimentara fiind absolut necesara in anumite situatii.

Mai mi se naste o intrebare in cap. Ce faci cand vrei sa schimbi obiectivele dupa o scufundare? Adica poate ca pe mine ma va duce capul sa astept sa se usuce, sau sa il sterg putin inainte, astfel ca apa ce se scurge de pe obiectivul demontat sa nu ajunga la senzor, dar ce facem cu cei mai putin priceputi, sa nu le zic altfel? Sper totusi ca exista o protectie si la senzor (un geam ceva). Voi reveni cu detalii dupa ce incerc noua “jucarie”.

sursa foto Nikonisti.

Pin It

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Flickr Photos

Scroll to top