Trending »
ceasurireplicarolex.com
105mm-af-s-vr-micro.high - noutatifoto.ro

Portret cu Micro Nikkor 105 mm f/2.8

on February 25 | in Am testat, Nikon, Obiective dSLR | by | with 3 Comments

Articol apărut inițial pe blogul personal al autorului (http://www.alinpopescu.eu/blog) la 18 Dec 2011. Pentru ca NoutățiFoto.ro să nu fie o revista “goală” la data lansării pe piață, am convenit cu toții să mutăm articolele cu teste și review-uri aici, într-o casă nouă, reunite toate sub același acoperiș. Începând de acum, toate articolele noi, tehnice ale autorilor, vor aparea în premieră pe NoutățiFoto.ro!

Astazi, pentru ca am prins inca o zi cu soare, am iesit cu Andreea la o plimbare matinala prin centrul vechi al Bucurestiului. Nu am luat cu mine decat aparatul cu obiectivul Micro Nikkor 105 mm f/2.8.

Un obiectiv de macro, veti intreba, pentru a fotografia un copil? Atat de mica este Andreea? Ei bine, raspunsul e simplu: chiar daca este un obiectiv dedicat pentru macro, asta nu inseamna ca trebuie sa ne limitam si sa il folosim numai la ce stie el sa faca mai bine. Este un obiectiv incredibil si pentru portret, iar focala de 105 mm este, din punctul meu de vedere, cea mai potrivita la portret in locatie. Comprima excelent perspectiva, ofera un bokeh nemaipomenit, separand astfel intr-un mod extrem de natural si placut subiectul de mediul inconjurator.

Detin varianta mai veche, cea fara VR, dar pot spune ca ma bucura pentru ca in felul asta obiectivul este mult mai mic (deci mai portabil) decat fratele lui mai tanar, cel cu VR. Doar frigul a fost cel care ne-a impiedicat sa petrecem mai mult timp la shooting-ul de azi, dar chiar si asa, am obtinut niste cadre numai bune de pus in “albumul” familiei.

Si cum multa lume mi-a spus ca nu am mai postat de mult timp nimic legat de Andreea, v-o prezint mai jos, in toata splendoarea varstei de 2 ani si aproape 4 luni 😀

Andreea - Alin Popescu Micro Nikon 105 mm f.8

Andreea bu Alin Popescu

 

Pin It

3 Responses to Portret cu Micro Nikkor 105 mm f/2.8

  1. […] articol poate fi citit pe NoutatiFoto.ro (pagina sub care am reunit intreaga mea activitate de teste si review-uri aparatura foto). Va […]

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Scroll to top