Trending »
ceasurireplicarolex.com

Review Sony HDR-AS15 – Winter Adventure 2013

on March 21 | in Am testat, Camere video, Noutăți Foto, Producatori, Sony | by | with 5 Comments

Aflat la primul articol pe site-ul Noutăți Foto doresc să vă prezint în continuare experienta trăită la Winter Adventure 2013, aventură la care am luat parte echipat cu o camera de acțiune, pusă la dispoziție de către magazinul F64 Studio, cărora le mulțumesc înca o dată și pe această cale. Este vorba de Sony HDR-AS15, o cameră dedicată în special activităților sportive de toate genurile, despre care voi povesti în cele ce urmează.

s780_sony_hdr_as15_incase
winter adventure 2013 - noutatifoto.ro
În perioada 14-17 februarie 2013 a avut loc prima ediție Winter Adventure ce s-a desfașurat în Munții Ciucaș. Pe scurt concursul a fost compus din 3 probe de trekking ce însumau 60 km în 3 zile, ulterior distanța s-a redus din cauza condițiilor meteo.

Ideea acestui gen de concurs m-a atras așa că am decis împreuna cu alți prieteni să participăm. Nu puteam însa să las un asemenea eveniment nemarcat (videograf fiind de meserie) așa că m-am tot gândit cum să găsesc o cameră de acțiune cu care să filmez la concurs. Discutând cu prietenul meu Alin Popescu despre asta, m-a pus în legătură cu cei de la F64 Studio care mi-au pus la dispoziție pe parcursul concursului o cameră Sony HDR-AS15 Action Camera.

Despre Sony HDR-AS15

 • Filmare Full HD (1080p)
  • 1920×1080 – 30p (HQ)
  • 1280×720 – 30p (STD, SLOW, SSLOW)
  • 680×480 – 30p (VGA)
 • Audio – MPEG-4 AAC-LC 2 canale
 • Senzor CMOS Exmor R™ cu iluminare din spate de 1/2,3″ (7,77 mm)
 • Obiectiv Carl Zeiss® Tessar®
 • Suport înregistrare – Memory Stick Micro™ / card de memorie Micro SD/SDHC
 • Ergonomie și construcție
  • Adâncime: 82mm
  • Înalțime: 47mm
  • Lațime: 24.5mm
  • Greutate: 65 grame fără acumulator și card

Precum este specificat și mai sus camera are dimensiuni foarte reduse, vine cu un display de unde puteți seta modul de filmare sau unghiul de cuprindere (120 grade sau 170 grade) și, bineînțeles, un buton mare de REC. Camera vine cu o carcasă de protecție rezistentă până la 60m sub apă și are și funcția Wi-Fi încorporată.

În acțiune

Camera este dedicată în special activităților sportive de toate genurile și poate fi montată cu ajutorul accesoriilor pe orice tip de material. Pentru concursul la care am participat am folosit ca accesorii o ventuza și un monopied de mână. Pe tot parcursul filmării am folosit unghiul de cuprindere de 170 grade și filmare la rezoluție FULL HD 1080 – 30p. Varianta de 720 – 60p este atractivă însă nu am vrut să scad în rezoluție și nici nu aveam acțiuni foarte rapide care să evidențieze această funcție.

Prima proba a fost pe timp de noapte și, sincer, mă așteptam ca imaginea să fie plină de zgomot și neclară, însă camera s-a comportat peste așteptări. În timpul concursului am filmat în totalitate având camera montată pe monopiedul de mână (disponibil separat, modelul fiind un Fancier SM-201) care mi s-a părut un accesoriu extrem de util și care a redus semnificativ trepidarea. Cu siguranță dacă aveam camera montată pe corp sau pe cap imaginea ar fi ieșit mult mai trepidată sau mișcată datorită faptului că eram în alergare.

Fancier SM-201 - noutatifoto.ro

Pe timp de zi pot spune că imaginea produsă de Sony AS-15 este foarte bună. Când te uiți și ții în mână o cameră atat de mică la prima vedere, nu poți să ai mari așteptări de la ea, însă după ce am editat filmul și l-am pus pe TV, am rămas foarte plăcut surprins să văd că imaginea este foarte clară, fără zgomot deranjant chiar și pe timp de noapte.

La polul opus, camera suferă în mod normal și justificat la lumina de interior unde imaginea nu iși mai păstrează aceeași claritate datorită iluminării minime de 6 lucsi, dar totuși este o cameră concepută pentru activități sportive în aer liber.

Pe tot parcursul concursului chiar dacă am alergat ținand camera în mână, pot să spun că acest lucru nu a solicitat nici un efort datorită greutății foarte reduse. Singura obiecție care ar fi de menționat este că butonul de REC se activează puțin cam greu prin carcasa de protecție a camerei iar ledul roșu care confirmă că înregistrarea este pornită lipsește pe partea din față, așadar puțin mai multă atenție când porniți înregistrarea.

Concluzii

Sony HDR-AS15 Action Camera este o cameră extrem de utilă pentru toți iubitorii de sporturi și în special pentru sportivi, cu sigurantă foarte potrivită și pentru orice tip de drumeție, excursie sau călătorie, fiind o alternativă mult mai fiabilă decât a unei camere de dimensiuni normale.

Bile albe

 • Calitatea imaginii
 • Fiabilitatea în condiții extreme
 • Filmare slow motion 720 – 60p
 • Unghi mare de cuprindere
 • Durată accumulator
 • Funcție Wi-Fi

Bile negre

 • Butonul de REC al carcasei de protecție
 • Lipsa unui led de confirmare a pornirii înregistrării pe partea din față
 • Semnalul sonor destul de slab
 • Poze la rezoluție slabă și doar la interval
Pin It

5 Responses to Review Sony HDR-AS15 – Winter Adventure 2013

 1. […] Dumitrache este noul membru al echipei Noutati Foto si a publicat astazi primul sau review pe site. El se va ocupa de tot ce inseamna review-uri pe partea de video a aparatelor […]

 2. […] De aceasta data am putut sa fiu prezent la o etapa din cupa Romaniei la motocross desfasurata pe circuitul de la Zarnesti si cu ajutorul echipei F64 Studio am putut surprinde intreaga actiune cu o camera Canon Legria HF G30 si o camera de actiune Sony As 15 pe care o mai testasem anterior (citeste review). […]

 3. […] Oferta curenta, pe langa reducerea de pret, aparatul vine cadou cu action-cam-ul Sony HDR-AS30, pe fratiorul lui mai mic AS15 l-a testat Cosmin Dumitrache si am scris despre ea aici. […]

 4. dan says:

  SALL AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA DESPRE CAMERA ,,SONY-AS 15 ,, CUM MERGE CUM SE AUDE CA MULTI AU ZIS CA NU PREA SE AUDE SUNETUL LA IA

 5. Salut,da intr-adevar sunetul lasa de dorit.Datorita carcasei se aude destul de infundat,acest aspect fiind unul din punctele slabe ale camerei.Pentru sporturile cu motor sunetul este decent daca vrei sa auzi turatiile si zgomotul de ambianta.Pentru voce sau zgomote mai slabe ca frecventa se aude mai infundat!

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Scroll to top