Trending »
ceasurireplicarolex.com
closeup1 cu filtru-noutatifoto.ro._01

Scurta prezentare filtru Hoya Close-Up HMC 67mm +3

on February 21 | in Accesorii foto, Am testat | by | with No Comments

Am testat Hoya Close-Up HMC 67mm +3.

De câte ori nu ați fi dorit ca distanța între subiectul ales și obiectiv să fie mai mică, astfel încât reprezentarea acestuia în fotografie să fie mai mare?

Dacă nu dispuneți de un ocbiectiv macro, care permite reproduceri pe senzor de 1:1, există o soluție care vă poate ajuta să faceți fotografii de tip close-up cu aproape orice obiectiv aveți în dotare: lentilele de magnificare.

De tip filtru, atașându-se la obiectiv prin înfiletare, aceste lentile permit micșorarea distanței minime de fotografiere până la aproximativ 60% din cea specificată de producător, permițând astfel obținerea unor imagini de tip macro, în care obiectele din fotografie sunt mai mari dar fara a se pierde din calitate ci numai cu o micșorare a profunzimii de câmp specifice diafragmei alese.

Filterele pot fi atașate și obiectivelor macro , ajungându-se astfel la un factor de reproducere chiar mai mare decât 1:1, dacă acest lucru este dorit de fotograf.

Singurul parametru influențat este profunzimea de câmp; filtrele de tip close-up nu modifică expunerea sau alte caracteristici tehnice, cum ar fi culorile sau contrastul general. Evident, nu se mai poate pune în discuție focalizarea la infinit, scopul acestora fiind acela de a ne apropia de subiect mai mult decât putem reuși în mod normal.

Este recomandabil ca diafragma folosită să fie cât mai închisă și, dacă este posibil, să utilizăm un trepied, recomandare valabilă în toate cazurile de fotografie macro sau close-up, cu sau fară filtre.

Pierdierile de calitate fiind practic inexistente, filtrul se poate folosi pe toate obiectivele, fie ele de tip zoom sau cu focală fixă.

Mai jos vă prezint câteva imagini cu titlu de comparatie.

closeup1 cu filtru-noutatifoto.ro._01 closeup1 fara filtru-noutatifoto.ro._01 closeup2 cu filtru-noutatifoto.ro._01 closeup2 fara filtru-noutatifoto.ro._01 closeup3 cu filtru -noutatifoto.ro._01 closeup3 fara filtru-noutatifoto.ro._01 closeup4 cu filtru-noutatifoto.ro._01 closeup4 fara filtru-noutatifoto.ro._01

Pin It

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Flickr Photos

Scroll to top