Trending »
ceasurireplicarolex.com
Related »
zeiss_ikon_ikonta - noutatifoto.ro

Susținem Scrisoare deschisă către F64 Studio

on February 25 | in Articole, Fotografie pe film | by | with 1 Comment

Ioan Nicolae a postat de curând pe blog-ul său o scrisoare deschisă către F64 Studio cu o inițiativă extraordinară pentru menținerea în viață a fotografiei pe film. Pentru că ne-am întalnit cu fotograful in cafeneaua F64 și ne-a povestit personal despre această ispravă, și pentru ca susținem orice demers privind fotografia pe film, reproducem aici scrisoarea artistului fotograf.

Dupa cum stiu marea majoritate a fotografilor ce inca utilizeaza materiale fotosensibile alb/negru sau color, procesarea acestora incepe sa devina din ce in ce mai anevoioasa datorita disparitiei tot mai accentuate a centrelor unde acestea ar putea fi procesate. De exemplu, in Bucuresti se mai pot developa diapozitive (proces E-6) numai in doua locuri (nu o sa specific locatiile respective pentru a nu se considera ca le fac publicitate). Inclusiv clasicele filme color pot fi developate profesional in din ce in ce mai putine centre. Aici situatia nu este la fel de dezastroasa ca la diapozitive dar nu este nici foarte departe de ea.

In contextul enuntat, am o propunere de largire a paletei de servicii pe care le ofera F64 Studio dar totusi fara a se limita doar la acestia. Trebuie sa mentionez ca am ales F64 Studio nu numai datorita vechii prietenii si a bunelor relatii existente dar mai ales datorita calitatii serviciilor oferite si respectului pentru client.

Demersul pe care il fac are ca unic scop revigorarea fotografiei pe film prin oferirea de servicii de calitate la standarde profesionale.

Astfel, propun spre analiza urmatoarea oportunitate de largire a paletei de servicii oferite in prezent de catre F64 Studio prin oferirea unui serviciu de colectare a filmelor in vederea procesarii. Ulterior, filmele vor fi trimise in baza unui program ce tine de cantitatea/tipul de filme colectate, dar nu mai putin de o data sau de doua ori pe saptamana, la centrele de developare agreate cu care anterior s-au facut contracte/intelegeri de colaborare.

Prin acest serviciu se rezolva urmatoarele:

 • Un singur loc in care clientul isi poate aduce filmul sau il poate trimite prin servicii de curierat urmand ca la final sa-i fie returnat in acelasi mod
 • Datorita cantitatii mai mari de filme ce se vor procesa la o comanda, substantele folosite nu se vor altera, deci creste calitatea procesarii
 • Datorita comenzilor mai mari, este posibil sa scada si pretul de procesare
 • Revigorarea pietei de materiale fotosensibile si a servicilor oferite
 • Posibilitatea omogenizarii serviciilor, developarea si scanarea sa se poata face, optional, in baza serviciului.
 • Eliminarea riscului de a lucra cu diverse centre de developare care au o existenta efemera.
 • Cresterea vanzarilor de materiale fotosensibile ceea ce s-ar putea traduce si prin scaderea preturilor acestora.
 • Scaderea timpului de procesare si livrare a filmelor prin asigurarea unor comenzi ferme
 • Largirea gamei de formate procesate (35mm, 120/220, 4×5, 8×10 etc)

Cred ca mai pot fi identificate si alte beneficii, asa ca lista este deschisa.

Serviciul oferit poate fi doar la cererea ocalionala a clientului sau prin cumpararea unui abonament platit in avans ce va permite un numar de procesari in functie de optiunea fotografului.

Pe scurt, daca suntem uniti suntem puternici! 🙂

Cu respect,
Ioan Nicolae

Pin It

One Response to Susținem Scrisoare deschisă către F64 Studio

 1. Ioan says:

  Multam fain de sustinere Aline!

Leave a Reply

« »

Comanda online si ne sustii

De citit!

Fotografia saptamanii

Testimoniale

Radu Grozescu Una dintre cele mai bune recenzii despre un aparat foto pe care le-am citit pe meleagurile noastre. Felicitări.

Vlad Eftenie fain lucrat, consistent si bine aprofundat

Laurentiu Pop Am citit cu placere recenzia si va felicit pentru stil. Azi am recitit-o, in conditiile in care, de trei zile, sunt mandrul posesor al unui Sony A57

Ion Octavian Radu Antonescu Minunat prezentat. Pentru Istanbul nu-ti ajunge o viata sa-l cunosti si sa-l intelegi, dar ce am vazut aici este deosebit de bine organizat, cu dragoste si profesionalism. Multumesc.

Teo Ara O adevarata "mina de aur" acest reportaj , cu toate acele informatii de detaliu , pe care nu le gasesti asa usor , iar imaginile sunt niste minunatii

Caută în site

Primiți Noutăți Foto pe Email

Introduceți adresa dumneavoastră de e-mail pentru a primi ultimele Noutăți Foto direct în inbox-ul personal.

 

 

Urmăriți-ne pe FaceBook

Scroll to top